1998
El Patronat d’ADEIT, presidit pel seu president i pel rector de la Universitat de València, com cada curs, es reuneix per a aprovar les activitats d’ADEIT en el pròxim exercici. Aquest any, en la reunió celebrada en la Facultat de Medicina es va aprovar, entre altres qüestions, la creació de comissions de treball participades pels patrons.
ADEIT participa en la fira Formation 2000 organitzada per la Comissió Europea a Brussel·les per a presentar els seus projectes més innovadors de formació.
Manuel Marín, vicepresident i comissari de Relacions Exteriors de la Comissió Europea, participa en la clausura del Màster d’Institucions i Polítiques Comunitàries, dirigit pel catedràtic de la Universitat de València Roberto Viciano. Al llarg de les diferents edicions d’aquest màster, els presidents del Parlament Europeu José María Gil-Robles i Enrique Baró, van participar en alguna de les seues sessions.
ADEIT lidera el projecte Teleinserció en el marc del programa europeu Leonardo da Vinci. Es tracta d’un innovador sistema d’orientació per a l’ocupació via Internet, que dóna suport a estudiants i titulats de la Universitat de València en la seua recerca d’ocupació així com en el desenvolupament del seu projecte empresarial. En el projecte van participar socis d’altres quatre països europeus.
La Generalitat Valenciana comença a acollir a partir d’aquest any estudiants en pràctiques en tots els seus centres i serveis, gràcies al conveni subscrit amb la Universitat de València i ADEIT.
ADEIT va presentar els seus serveis de formació, pràctiques en empreses i ocupació en Europartenariat 98, fira organitzada per IMPIVA en el Recinte Ferial de València amb l’objectiu de promoure la cooperació universitat-empresa i potenciar la cooperació internacional entre les empreses.
Per primera vegada, en aquest curs acadèmic, se superen les 7.000 pràctiques realitzades en un sol any. Van ser, concretament, 7.435 pràctiques en 2.635 empreses i entitats.
El Ministre d’Indústria i Energia, Josep Piqué, va oferir una conferència en el marc de la IX Jornada Universitat-Societat celebrada en la Facultat de Medicina. Aquest any, es va premiar, entre altres, als catedràtics en Farmacologia, Esteban Morcillo i Julio Mas, i a la catedràtica de Teoria de l’Educació, Petra Mª Pérez, per la seua tasca investigadora. En la modalitat Empreses, l’Autoritat Portuària de València, Siderúrgica del Mediterrani i Borsa de València van ser les entitats premiades aquest any.
La Facultat de Dret subscriu un conveni pioner per a la realització del practicum de la llicenciatura de Dret amb el Consell General del Poder Judicial en col·laboració amb la Generalitat Valenciana. Aquest mateix any, l’Associació Professional d’Assessors Fiscals, Ford Espanya i el Col·legi Oficial de Psicòlegs, entre moltes altres entitats, també van signar convenis de col·laboració per a acollir estudiantes en pràctiques.
ADEIT, amb el finançament de l’IMPIVA i el Fons Social Europeu, promou la posada en marxa de dos nous diplomes d’especialització professional amb l’objectiu de facilitar la incorporació dels recentment titulats de l’àrea cientificotècnica de la Universitat de València en empreses industrials del sector fusta i moble i del sector metalmecànic de la Comunitat Valenciana. Aquests cursos de postgrau, denominats CITEIS, van suposar un model innovador de cooperació entre la Universitat de València, les federacions empresarials FEMEVAL i FEVAMA i els instituts tecnològics AIMME i AIDIMA.
Es crea el Programa 100 empreses en la Universitat de València en col·laboració amb el CEEI, la CEV i Iberdrola. Per primera vegada, empreses valencianes es presenten davant els estudiants i professors dels tres campus de la Universitat de València. Es tractava de facilitar el coneixement de la realitat empresarial per part de la comunitat universitària i, al mateix temps, d’oferir un major estímul cap a les inquietuds emprenedores. En total, 158 entitats van participar en les diferents sessions d’aquest programa al qual van assistir més de 10.000 estudiants.