2002
ADEIT organitza, durant la seua presidència de la Xarxa Espanyola de Fundacions Universitat Empresa (REDFUE), els I Premis Universitat Empresa nacionals de cooperació que van ser lliurats el 20 de novembre.

Coincidint amb el lliurament de premis, es realitza, sota el títol ‘Noves perspectives i desafiaments de les relacions universitat-empresa’, la Conferència de Presidents de les Fundacions Universitat-Empresa, en la qual es van donar cita els directors i gerents de les fundacions per a reflexionar i debatre sobre els desafiaments i reptes que planteja la societat actual.

El Eighth International Workshop on Project Management and Scheduling va ser el primer congrés organitzat en la seu d’ADEIT. Des de llavors, s’han organitzat en aquest edifici més 80 congressos nacionals i internacionals als quals han assistit més de 12.000 persones de tot el món.

El catedràtic de Química Física, Francisco Tomás Vert, és elegit rector de la Universitat de València el 26 de febrer de 2002.

Presentació de la Guia de Pràctiques. Empreses Valencianes amb pràctiques per a l’ocupació. Aquest projecte, dirigit pel catedràtic de Psicologia Social i de les Organitzacions de la Universitat de València, José Mª Peiró Silla, va facilitar un major coneixement del programa de pràctiques en empreses i de les seues possibilitats.

ADEIT participa com entitat col·laboradora del SERVEF en el seu primer concurs dirigit a joves emprenedors, formant part del Consell Assessor d’Experts de la seua Comissió Avaluadora i canalitzant tres projectes empresarials elaborats per alumnes de la tercera edició del curs Qui pot ser empresari? A partir d’aquell moment, ADEIT ha presentat més de 40 projectes de joves emprenedors de la Universitat de València.

Comença la col·laboració amb l’Escola d’Organització Industrial (EOI) amb la finalitat d’oferir formació per a la creació d’empreses. És aquest any quan es realitza, en el marc de la Càtedra de Cultura Empresarial, la primera edició del Programa de Creació i Desenvolupament d’Empreses en la qual van participar 25 emprenedors. Finançat pel fons Social Europeu, aquest programa gratuït té com objectiu la creació de noves empreses per part dels titulats universitaris.
Les empresas Colebega i Emivasa passen a formar part del Patronato d’ADEIT.
ADEIT organitza la primera Jornada de Mesures d’estímul i suport a la innovació tecnològica en les pimes, en col·laboració amb el CDTI, IMPIVA, REDFUE i amb el finançament del Ministeri de Ciència i Tecnologia. Aquesta jornada, de la qual es van celebrar sis edicions, tenia com objecte informar sobre les possibilitats i ajudes que ofereixen els organismes públics a les empreses per a fomentar la seua innovació.

Es duu a terme el projecte ‘Valoració i perspectives del Programa 100 empreses en la Universitat’ patrocinat per Bancaixa, Iberdrola i la CAM. Fruit de la informació obtinguda en aquest projecte es van desenvolupar diferents taules rodones amb l’objectiu de presentar i compartir els resultats d’aquest estudi entre les empreses i els responsables universitaris participants.

Fruit del projecte europeu MECA ODL, liderat per ADEIT, s’edita la Guia metodològica per a l’anàlisi de la qualitat de la formació a distància dirigida tant a dissenyadors de cursos, com a gestors i usuaris. 
Es realitza el primer seminari sobre Disseny, implantació i control d’un sistema de costos i gestió basat en les activitats (ABC/ABM), dirigit pel professor titular del Departament de Comptabilitat de la Universitat de València, Vicente Ripoll. En anys posteriors es van realitzar noves edicions d’aquest mateix seminari, dirigit a professionals de comptabilitat i finances de les empreses.