2004
El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, accepta la presidència honorífica d’ADEIT el 20 de gener en un acte celebrat en el Palau de la Generalitat Valenciana al que van acudir els membres del Patronat d’ADEIT i del Consell Social de la Universitat de València, així com membres de govern de la Universitat de València.
El president de Ford España, José Manuel Machado, va impartir la conferència ‘Ford: una companyia orientada al client’ amb motiu de la inauguració de la cinquena edició del curs Qui pot ser empresari?
Magistrats, secretaris judicials i juristes es reuneixen en la Ciutat de la Justícia amb professors universitaris amb motiu de la primera jornada sobre el practicum en la llicenciatura en Dret, en la qual es va reflexionar sobre la importància de la realització de pràctiques en la formació del jurista.

Com entitat coordinadora del projecte ODL-NET Experience, ADEIT acull la primera reunió del projecte, centrat en les noves tendències sobre formació en línia, al qual van acudir onze socis de set països europeus.

El 10 de juny s’organitza en ADEIT la primera trobada d’antics becaris en empreses europees. Fins a aquest any, 1.553 persones havien realitzat una beca COMETT o Leonardo des de la creació d’aquesta iniciativa en 1988. La principal finalitat de la jornada va ser fomentar les relacions professionals i socials entre els ex becaris i, al mateix temps, continuar animant a la mobilitat europea.
Rodrigo Rato, vicepresident primer i ministre d’Economia, va impartir una conferència sobre els nous reptes de l’economia espanyola en el marc de la Càtedra de Cultura Empresarial, durant la qual va destacar la importància del foment de l’esperit emprenedor i d’iniciatives com aquesta càtedra com claus de present i futur.
El Príncep d’Astúries va rebre en audiència als representants de la Xarxa Espanyola de Fundacions Universitat-Empresa per a conèixer de primera mà la tasca que desenvolupa aquesta entitat. El director gerent d’ADEIT, Antonio Aracil, com president de la REDFUE, li va fer lliurament del primer exemplar de la Guia de Bones Pràctiques Universitat-Empresa publicada després de la celebració dels I Premis Universitat-Empresa celebrats en 2002.

Manuel Pizarro Moreno, president d’Endesa, va oferir una conferència en el marc de la clausura de la sisena edició del Màster en Assessoria Jurídica d’Empreses, dirigit per Rafael Pinazo.

S’aprova, en el mes de març, el projecte europeu Xarxa d’Estratègies Regionals de Cooperació Universitat-Empresa (RUISNET), emmarcat en Interreg-IIIC Sud, liderat per IMPIVA i coordinat per ADEIT. El projecte, que va comptar amb 11 socis de 10 països, va tenir com objecte identificar casos de bones pràctiques de col·laboració universitat-empresa amb impacte en el desenvolupament regional i promoure el reconeixement d’aquest tipus de col·laboració a escala regional i europea.

Antonio Adés, director de Fabricació de Ford, com director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial aquest any, introdueix el shadowing en el curs Qui pot ser empresari? amb la finalitat d’aproximar els estudiants al teixit empresarial. A través d’aquesta nova activitat, els 41 participants en el curs van compartir una jornada amb directius i executius d’empreses i van tenir oportunitat de conèixer de primera mà el seu dia a dia.

El conseller delegat d’Unió Fenosa, Honorato López Illa, va oferir la conferència ‘Inquietuds i reptes del sector energètic: una oportunitat per a la Comunitat Valenciana’ durant l’acte de clausura de la novena edició del Màster en Estratègies i Gestió Ambiental.
Com en molts altres màsters, en el marc del Màster en Gestió Cultural, es van realitzar viatges amb la finalitat de conèixer de primera mà centres de referència. Durant el mes de febrer, els estudiants de la 6a edició d’aquest màster– dirigit pel professor de la Universitat de València Ismael Quintanilla i sota la direcció tècnica de Francisco Molina tècnic de programes museístics del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM)– van visitar la Fundació Gal·la-Dalí Figueres a Girona.
‘Les millors estratègies de màrqueting i distribució en el moment actual’, impartit pel doctor en Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona, José María Trenzano, va ser un dels 15 seminaris organitzats per ADEIT durant aquest any sobre diferents temàtiques, dirigits a reciclar la formació de titulats i professionals en actiu.
ADEIT va acollir la XI edició del Congrés de la Societat Valenciana de Microbiologia (SVAMC) que, durant dos dies, va reunir a científics per a analitzar els avanços en el camp de les tècniques ràpides en Microbiologia. Aquest va ser el primer dels congressos celebrats en l’àrea cientificotècnica en la nova seu.
L’Autoritat Portuària de València, Consum, Fira València, la Fundació Ruralcaja València i el Grup Immobiliari Onofre Miguel van passar a formar part del Patronat d’ADEIT.