2005

En el marc de la Càtedra de Cultura Empresarial, la vicepresidenta del Banc Europeu d’Inversions (BEI), Isabel Martín, va mantenir un esmorzar-col·loqui amb els empresaris que formen part de la Càtedra de Cultura Empresarial i de la Fundació Universitat-Empresa de València en el Jardí Botànic de la Universitat de València. Durant la seua ponència, la vicepresidenta del BEI va destacar la necessitat de transferir correctament la investigació universitària a les empreses.

El programa europeu Xarxa d’Estratègies Regionals de Cooperació Universitat-Empresa (RUISNET), liderat per IMPIVA i coordinat per ADEIT, va celebrar el primer dels seus sis seminaris sobre innovació, pime i territori en Toulouse (França).

El Consell Social de la Universitat de València celebra la XII Jornada Universitat-Societat a la qual va assistir Francisco Camps per primer any com president de la Generalitat i president d’honor d’ADEIT.

L’exministre d’Administracions Públiques i d’Educació i Ciència, Jerónimo Saavedra, va impartir una classe sobre la figura Mozart en el marc de la cinquena edició del Màster d’Estètica i Creativitat Musical de la Universitat de València, dirigit per Román de la Calle, Salvador Seguí i Rodrigo Madrid.

El Registre Mercantil de València comença aquest any a acollir estudiants en pràctiques.
ADEIT acull la jornada ‘La contribució de les universitats espanyoles al desenvolupament’, durant la qual es van presentar els resultats de l’informe de la Fundació CyD. L’informe assenyala que la Universitat representava el 1,2 per cent del PIB i que generava el 30 per cent de l’activitat total de R+D en el conjunt d’Espanya.
Com president de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), Aurelio Martínez, va explicar com havia evolucionat l’economia internacional en els últims anys i va plantejar les principals incògnites de la conjuntura internacional durant la clausura oficial dels cursos de postgrau 2004/05 de la Universitat de València.
El campus de Burjassot-Paterna acull el primer ‘Fòrum Universitat de València-Empreses’ amb l’objectiu d’oferir als estudiants possibilitats per a millorar el seu desenvolupament professional organitzat per ADEIT. A continuació, es va celebrar un esmorzar entre professors i investigadors de la Universitat amb empreses de diferents sectors amb la finalitat de treballar conjuntament en futures línies de col·laboració.
L’alcaldessa de València, Rita Barberá, va inaugurar el congrés nacional de TDA-H (Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat) celebrat en ADEIT amb la finalitat de sensibilitzar a la societat d’aquest trastorn.
Es presenten 415 noves aplicacions tecnològiques d’interès per a les empreses com resultat de la segona fase del projecte PROITEC, en la qual van participar 30 empreses i 11 professors de les àrees de Física Aplicada, Biologia, Tecnologies de la Informació i Comunicacions i Tecnologia dels Aliments.
L’empresa Vossloh s’incorpora al Patronat d’ADEIT.