2006
Millorar la qualitat de les pràctiques en empreses va ser l’objectiu del Programa d’Avaluació de les Pràctiques Externes (PAPE) que es posa en marxa aquest any entre la Universitat de València i ADEIT i en col·laboració amb el Gabinet d’Avaluació i Diagnòstic Educatiu (GADE). Fruit d’aquest projecte, es va presentar en Rectorat un informe de ‘Validació dels Criteris de Qualitat de les Pràctiques’. Més de 70 experts, entre professionals externs i professors universitaris, van avaluar 11 titulacions. Arran d’aquest projecte, es van establir els procediments de revisió contínua dels processos de pràctiques dels diferents centres de la Universitat de València.
La Universitat de València i empreses valencianes van reflexionar sobre l’Espai Europeu d’Educació Superior en la seu d’ADEIT en un acte promogut per la Facultat d’Economia. El rector, Francisco Tomás, va avançar que el nou espai trencaria les barreres de les universitats europees i oferiria una formació àmplia, diversa, orientada a l’empleabilitat i flexible a les demandes socials i empresarials.
ADEIT posa en marxa l’Associació d’Antics Alumnes de Postgrau de la Universitat de València per a fomentar l’intercanvi d’experiències entre els antics alumnes.
Javier Gómez Navarro, president del Consell Superior de Cambres de Comerç, va participar en un esmorzar-col·loqui, celebrat en el Jardí Botànic de València, amb empresaris valencians, membres de la Universitat de València i de l’Administració en el marc de la Càtedra de Cultura Empresarial. Durant l’acte, en el qual va oferir la conferència ‘El paper de l’Administració Pública en la Competitivitat de les empreses’, Gómez-Navarro va reclamar una major col·laboració entre la Universitat i el teixit empresarial.
ADEIT posa en marxa un nou Pla Integral d’Ocupació en col·laboració amb el SERVEF i per a fomentar l’empleabilitat de titulats universitaris. Amb aquesta finalitat, el pla, cofinançat pel fons Social Europeu, oferia un itinerari d’inserció als universitaris i ajudes econòmiques per cada contractació estable a les empreses.
Vicente Boluda, president del Grup Boluda, és nomenat nou director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial, càrrec en el qual va romandre durant la 7a i 8a edició de la Càtedra. Vicente Boluda va saber aproximar als estudiants del curs Qui pot ser empresari? al sector marítim i els va traslladar la importància del treball en equip.
Aquest any és el primer en el qual es realitzen pràctiques en els màsters oficials. Es van gestionar un total de 156 pràctiques.
El Màster d’Entitats de Crèdit, dirigit pel catedràtic de la Universitat de València Vicente Meneu, és guardonat enguany pel consell Social en el marc dels seus Premis Universitat-Societat com el millor curs de postgrau per la seua elevada contribució a la inserció laboral i promoció de professionals en el sector financer.
ADEIT coordina la visita del secretari general iberoamericà, Enrique Iglesias, a València, al llarg de la qual va impartir la conferència ‘Un nou model de desenvolupament per a Iberoamèrica?’ en la seu d’ADEIT.
La Llei Urbanística Valenciana va ser el tema central del seminari que –dirigit per el advocat i professor de Dret Administratiu i de Dret Procesal, José Luis Martínez Morales, i pel magistrat de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJ de la Comunitat Valenciana, Manuel J.Domingo Zaballos– va formar a més de 400 persones en les seues dues edicions celebrades en la seu d’ADEIT.