2007
ADEIT rep el Premi Millor projecte per al desenvolupament del coneixement 2006 que atorgava la Conselleria de Cooperació i Participació de la Generalitat Valenciana pel seu projecte NEWORKERS (Nous models per a la Millora de l’Ús de l’e-Learning en la Formació Permanent dels Treballadors).
S’estableix, a partir de l’aprovació de la Llei Orgànica 4/2007 d’Universitats, una nova estructura de títols en tres nivells (grau, màster i doctorat) d’acord amb l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) amb la finalitat d’harmonitzar els diferents sistemes educatius de la Unió Europea i facilitar la mobilitat.
La Universitat de València, la CAM i ADEIT posen en marxa el programa UNECAM amb la finalitat d’oferir als estudiants en pràctiques les competències i habilitats necessàries per a facilitar la seua integració en l’empresa. En total, es va oferir formació a prop de 2.000 estudiants en les cinc edicions celebrades d’aquest programa.
ADEIT va coordinar, durant diversos anys, la visita d’un grup d’estudiants del MBA de la Universitat South Bank de Londres a València amb la finalitat de conèixer el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana. En 2007 van visitar, entre altres empreses, Vossloh, Port de València, Fira de Mostres o Lladró.
El III Congrés de Fundacions Universitàries i de Fundacions Universitat-Empresa, celebrat en La Nau, va servir de punt de trobada per a debatre sobre la situació de les fundacions. Va reunir a prop de 70 participants de fundacions i universitats espanyoles.
ADEIT i la Fundació Bancaixa signen un conveni de cofinançament per a potenciar la mobilitat europea dels titulats a través de les beques Leonardo da Vinci gràcies al qual aquestes beques es converteixen en unes de les millor dotades econòmicament a nivell europeu.
En col·laboració amb EDEM, IVEFA i AVE, ADEIT organitza un seminari sobre el finançament en l’empresa familiar en el marc de la Càtedra d’Empresa Familiar.
ADEIT participa en l’organització del 40 aniversari de la Facultat d’Economia de la Universitat de València amb la celebració de diferents taules rodones que van analitzar l’abast i els desafiaments de l’economia valenciana. Les conclusions es van plasmar en la publicació del llibre ‘La Comunitat Valenciana en el llindar del segle XXI’.
Tutors de pràctiques d’empreses i entitats que acullen estudiantes de la Facultat d’Economia van rebre un reconeixement per part de la Universitat de València per la seua tasca en la formació dels futurs titulats. Durant aquest any, 372 empreses van acollir a més de 1.200 estudiants d’aquesta facultat.
Amb l’objectiu d’oferir formació sobre temes d’actualitat, ADEIT organitza un seminari sobre ‘El Nou Pla General de Comptabilitat’, dirigit pel catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de València, Vicente Serra.
El president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, va lliurar el premi de l’Assemblea de les Regions d’Europa (AER) en la modalitat d’innovació a IMPIVA i a ADEIT pel projecte europeu RUISNET. Aquest guardó reconeixia el treball desenvolupat pels socis del projecte per a potenciar la col·laboració entre els agents del sistema de ciència, tecnologia i empresa en l’àmbit regional.
El programa de pràctiques de la Universitat de València, gestionat per ADEIT, és considerat com un dels casos de bones pràctiques d’aquest tipus de programes en les universitats espanyoles, segons la publicació de la Xarxa de Fundacions Universitat-Empresa (REDFUE) que va patrocinar el Ministeri d’Educació i Ciència.
‘La Caixa’ passa a formar part del Patronat d’ADEIT.
Més de 250 experts procedents de 40 països van participar en la 9a edició del Congrés Internacional de Gestió de les Arts i la Cultura. Al llarg d’aquest congrés, dirigit pel professor de Comercialització i Investigació de Mercats, Manuel Cuadrado, es va analitzar el sector cultural des d’una perspectiva econòmica i de gestió.