2009
ADEIT rep el Premi a la Qualitat del Programa d’Aprenentatge Permanent per la seua gestió del programa europeu de Beques Leonardo da Vinci. Aquest premi és lliurat per l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus, adscrit al Ministeri d’Educació.
Juan Roig, amb motiu del desè aniversari de la Càtedra de Cultura Empresarial, va clausurar la desena edició del curs Qui pot ser empresari? amb una conferència en la qual va detallar els reptes i oportunitats de les crisis.

Per primera vegada a València, se celebra la XXXIV edició del Simposi de l’Associació Espanyola d’Economia, la trobada anual d’investigació en l’àmbit de la ciència econòmica més important d’Espanya. Durant la trobada, presidida pel catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, Javier Andrés, i que va comptar amb l’assistència de més de 400 investigadors i analistes econòmics, es va crear un job market per a joves doctors de tot el món.

Es renova el conveni que estableix les relacions entre la Universitat de València i ADEIT. Es reforcen, d’aquesta manera, les activitats que duu a terme ADEIT per a aproximar la Universitat al seu entorn socioeconòmic.

Es posa en marxa el programa de Prospectiva Científic-Tecnològica (PROSPECT). Aquesta iniciativa, desenvolupada en col·laboració amb la CEV –on es va realitzar la primera reunió del projecte– té com objectiu donar a conèixer la investigació de la Universitat de València entre les pimes valencianes. En el marc d’aquest programa es desenvolupen desdejunis i tallers de treball sectorials entre professors universitaris i empreses.

L’Acadèmia Europea de Negocis Internacionals-EIBA va realitzar la seua conferència anual en la seu d’ADEIT. En aquest congrés, dirigit pel catedràtic del Departament de Direcció d’Empreses ‘Juan José Renau Piqueras’ de la Universitat de València, José Pla, van participar més de 400 analistes internacionals per a debatre sobre els canvis que s’estan produint en les estratègies de les empreses europees i les seues conseqüències per als negocis internacionals.
Desenes d’estudiants de batxillerat van participar en la I Olimpíada Espanyola d’Economia realitzada a València. Des de llavors, ADEIT ha gestionat la celebració d’aquesta trobada en les diferents ciutats en les quals s’ha celebrat.
El president del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Juan Luis de la Rua, va presidir la Jornada ‘El Practicum de la llicenciatura de Dret en els òrgans judicials’, mitjançant la qual més de cinquanta estudiants van poder conèixer de primera mà l’experiència d’altres estudiants que ja han realitzat el seu Practicum en jutjats de la Comunitat Valenciana així com la de professionals d’aquests òrgans.
ADEIT, a través de la Càtedra de Cultura Empresarial, amplia les seues activitats als professors universitaris i organitza per primera vegada l’Escola d’Estiu per a Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor. A través d’aquest curs, patrocinat per la Fundació Bancaixa, organitzat durant el mes de juliol, s’ofereix la formació necessària perquè els professors universitaris transmeten als seus estudiants cultura empresarial en les aules.