2012
L’Escola d’Estiu per a Professors Universitaris Motivadors de l’Esperit Emprenedor de la Universitat de València exporta el seu model a altres tres universitats espanyoles (Còrdova, La Laguna i Valladolid) a través de la Xarxa Espanyola per a la Motivació dels Estudiants Universitaris en Esperit Emprenedor (RE4), gràcies a un projecte aprovat pel ministeri d’Educació.
El president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (CIERVAL), José Vicente González, va assumir el càrrec de director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, mandat que es renova cada dos anys. Anteriorment, van ocupar aquest càrrec els empresaris Juan Roig, Damián Frontera, Antonio Adés, Vicente Boluda, Francisco Pons i Manuel Moreno.
Es reuneixen en la seu d’ADEIT més de 350 científics nacionals i internacionals en la desena edició del congrés de la Societat Espanyola d’Astronomia (SEA) en la qual van alertar sobre els efectes perjudicials de la contaminació lumínica.
Amb motiu de l’aprovació de la Reforma Laboral, ADEIT, en col·laboració amb els principals sindicats, representants d’organitzacions empresarials i els col·legis oficials d’advocats i de graduats socials va organitzar un seminari sobre aquesta temàtica. El catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València i ex degà de la Facultat de Dret, Carlos Alfonso, va impartir el seminari, al qual van assistir més de 200 professionals.
‘Investigació i solucions per al transport’ va ser el primer dels desdejunis estratègics entre empreses i professors universitaris organitzats per ADEIT en el marc del projecte PROSPECT. A més, es van realitzar altres trobades sectorials en els àmbits de biotecnologia, màrqueting industrial i vitivinicultura.
Les tres empreses capdavanteres de la distribució a la Comunitat Valenciana, Mercadona, Consum i Supermercats masymas, es reuneixen per primera vegada per a oferir conjuntament la seua visió empresarial. Va tenir lloc en ADEIT en una de les classes del curs Qui pot ser empresari? de la Càtedra de Cultura Empresarial.
Van ser acreditats els primers 100 tutors de pràctiques externes de la Universitat de València gràcies al Sistema per a l’Avaluació i Acreditació dels Tutors de Pràctiques Externes (SEAT-PE), aprovat pel ministeri d’Educació.
El director general adjunt del Departament d’Investigació del Banc Central Europeu, Philipp Hartmann, va oferir en ADEIT la primera conferència de la quarta edició del congrés de la Societat Internacional de Finances i Banca (IFABS) organitzat per primera vegada a València.
El programa de Formació Empresarial de Desenvolupament d’Idees de Negoci (FEDIN), finançat per ‘la Caixa’ va començar a funcionar aquest any en el marc de la Càtedra de Cultura Empresarial. A més, ‘la Caixa’ va recolzar dues jornades d’emprenedors universitaris en l’àmbit de ciències de la vida i ciències de la comunicació.
L’emprenedor sorgit de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València Francisco Planells, amb la seua empresa Terra i Xufa, guanya el Premi a la Millor Presentació durant la I Trobada Antics Alumnes de la Càtedra de Cultura Empresarial, organitzada per Alumni d’aquesta Càtedra.
Els últims avanços en tractaments químics amb flúor van ser presentats en ADEIT durant el Tercer Congrés Internacional sobre Compostos de Flúor que, presidit pel catedràtic de la Facultat de Química de la Universitat de València, Sants Fustero, va reunir a més de 150 investigadors i professionals de tot el món.
El 27 de juny, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, accepta la Presidència Honorífica de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València durant una reunió extraordinària dels membres del Patronat d’ADEIT.